Artvin’in tarihi lezzetleri gastronomi müzesinde buluşuyor
İlimizin bir birinden lezzetli ürünlerinin tanıtıldığı, ‘Asırlık Tarifleriyle Türk Mutfağından Özgün Lezzetler Artvin’de Buluşuyor’ isimli program, Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında “Artvin Geleneksel Mutfak ve Kültür Özel Müzesinde” sergilendi.
Artvin Ticaret ve Sanayi Odasının da katkılarıyla yapılan program, kentin yöresel ve coğrafi işaretli; Şavşat ketesi, Hopa Hamsili Ekmeği, Hopa Laz Böreği, Puçuko, Hatila balı gibi coğrafi işaretli yiyecekleri tanıtıldı. Programa düzenlemesinde emeği gecen, kültürümüz gelecek nesillere aktarma noktasında önemli rol oynayan bu projede emeği geçenleri kutluyorum.