Artvin’de
Artvin'de "Türk Mutfağı Haftası" etkinliklerinde standımızı açtık
Artvin'de düzenlenen Türk Mutfağı Haftası etkinliğinde coğrafi işaretli ürünler ve yöresel lezzetler tanıtıldı. Artvin'in gastronomi çalışmalarında önemli bir yeri olan ekinlikte Artvin'e özgü tatları yer aldı.
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce Kaledibi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen etkinlikte, coğrafi işaretli ürünlerden Laz böreği, hamsili ekmek, Borçka demir elması, puçuko, Şavşat ketesi, Arhavi kestane balı ve Hatila balının yanı sıra Artvin döneri, Borçka ve Macahel balı, yufka tatlısı, Borçka fındığı, Hopa çayı ile kızılcık ve bal şerbeti ikram edildi.
Gelecek nesillere aktarılması amaçlanan mutfak değerlerinin sergilendiği etkinlikte Artvin Ticaret ve Sanayi Odasını temsilen Meclis Başkanı İrfan Yıldırım ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sedat Ali Öktem katılırken Artvin TSO'nun Coğrafi işaretli ürünü Puçuko yemeği ve tescil hazırlık aşamasında olan cevizli böreğin tanıtımı Genel Sekreter Yüksel Çoruh tarafından yapıldı.